De Vosseboer

Melkveebedrijf “De Vosseboer”

Het was zo rond en het bevalt ons goed!

Melkveebedrijf “De Vosseboer” ligt op een prachtig plekje op de rand van Twente en Salland. Het familiebedrijf bestaat nu zo’n 140 jaar en is al heel lang niet alleen een melkveebedrijf maar het is ook een ideaal adres om op het terras heerlijk bij te komen van een fiets- en of wandeltocht. De deel is speciaal ingericht om schepijs te verkopen en er is koffie, thee of frisdrank verkrijgbaar. Vader Derk Veurink en zijn zonen Frederik en Arjen zorgen voor het boerengedeelte, terwijl moeder en beide schoondochters de ijssalon bewaken.

Met de bank niets te knooien, het was ook zo rond!


Derk Veurink

Het bevalt ons gewoon goed!


Derk Veurink

 

De Veurinkjes waren al vanaf 2012 energieklant en van daaruit werden ze via de mail benaderd door DGB Energie met uitleg over zonnepanelen. “Het ging om het afbetalen via voorschot”, legt Derk uit, terwijl we door de ver uitgestrekte weilanden lopen, gelegen achter het melkveebedrijf. “Omdat het financieel, vooral in de melkveehouderij eigenlijk wel lastig was om ze zelf te leggen besloten we om hieraan mee te doen. Met de bank niks te knooien…Het was ook zo rond”.

Nu na een jaar zijn ze meer dan tevreden. “Met een mooie zomer gaat het natuurlijk helemaal goed”, vult Frederik aan. Wanneer het regent is het bedrijfsmatig goed. Bij een zonnetje doen de zonnepanelen hun werk. Een typische win-win situatie aan de Vosseboerweg in Den Ham. “Het bevalt ons gewoon goed!”