De Witte Staarman

Leuk in de omgang, harde werkers!

Ben Wencker woont al zijn hele leven op de plek waar nu een prachtige groepsaccommodatie gehuisvest is, aan de Staarmansweg in Slagharen. Samen met zijn vrouw Lucie heeft hij jaren geleden besloten om afscheid te nemen van de agrarische sector, daar waar nu grote groepen kunnen eten, drinken en zich kunnen vermaken met allerhande spelen, situeerde vroeger de stal van zijn koeien. Ben zat op het punt om of uit te breiden, maar in geen van zijn drie kinderen zit opvolging, of ermee stoppen. Ben koos voor het laatste. “Tja en waar doe je het dan nog voor dus de keuze was heel simpel”. Ben verkocht zijn melkquotum in 2008 en hield daardoor een mooi bedrag over om nieuwe plannen te maken.

Het contact liep prima met de jongens van DGB, en er werd veel meegedacht met ons en de situatie hier. Leuk in de omgang, harde werkers!


Ben Wencker

Ben werkte als boer ook altijd als loodgieter ernaast maar ook hierin zag hij het niet zitten om dit tot zijn oude dag te blijven doen. Hij haalde vervolgens zijn groot rijbewijs en werd vrachtwagenchauffeur. Twee dagen en twee nachten rijdt hij en daarna is hij weer een paar dagen vrij.

Het was na de verkoop van zijn quotum dat vrouw Lucie de jongste dochter ophaalde van kamp, “de navigatie gaf aan u hebt uw bestemming bereikt… en mijn vrouw dacht toen hoe kan dat nu, ik zie alleen maar een oude boerderij maar voor de rest niets.. Zij belde aan en toen bleek dat ze goed zat, kreeg een rondleiding en ze zag dat de ruimte hetzelfde was als onze oude stal. De mensen hadden er daar een groepsaccommodatie van gemaakt en zo ontstond bij ons het idee om hetzelfde te doen. Er was ook nog geen bestemming voor bedacht!”. En uiteindelijk ging het snel met vergunningen en dergelijke, en was na een jaar hun groepsaccommodatie een feit.

In het begin van deze nieuwe periode kreeg het gezin jaarlijks te maken met een flinke jaarafrekening voor de gas en elektra. Ben ging rondkijken en kwam uiteindelijk bij DGB uit, nadat iemand voor hen ging uitrekenen bij welke leverancier dit het goedkoopst kon. “En toen werden wij energieklant. Dat zal zo’n 2 jaar geleden zijn”. Ben liep al een tijdje met het idee rond om ook zonnepanelen te laten plaatsen “en omdat we toch met de energie al bij DGB zaten hebben we ook nu weer voor hen gekozen”.

“Het contact liep prima met de jongens van DGB, en er werd veel meegedacht met ons en de situatie hier. Leuk in de omgang, harde werkers!” Op de zonnige dagen loopt Ben regelmatig naar de omvormers om te kijken hoeveel er verwekt wordt. “En dat gaat heel mooi tot nu toe!”.