Enneman

Het heeft ons al heel wat opgeleverd!

Reint Enneman is geboren en getogen aan de Schapespikke in Bathmen. Hij is de derde generatie die op deze plek een agrarisch bedrijf runt. Wat begon als een gemengd bedrijf met daarnaast ook akkerbouw, zoals dit vroeger meer regel dan uitzondering was, heeft hij nu sinds 2003 een melkveebedrijf. De varkens werden in dit jaar verkocht, de stallen werden verbouwd. Reint en zijn vrouw Berti hebben twee zonen waarvan er één ook in de maatschap zit, in combinatie met werkzaamheden op een ander agrarisch bedrijf waar hij ook bij in de maatschap zit.

Ze komen deskundig over. Willen ook hard werken!


Reint Enneman

De eerste lijntjes met het Hardenbergse kwam tot stand doordat er een accountmanager van DGB Energie, partner van Triple Groen, bij Reint aan de deur kwam. “Via de vakbladen was ik al wel bekend met het bedrijf. En natuurlijk was de prijs bepalend om in die tijd over te stappen naar DGB Energie. Vind het ook wel belangrijk dat het een klein bedrijf is waardoor de lijntje kort lopen”.

Reint dacht er al wel een hele tijd over na om met zonnepanelen te gaan werken. Hij verving een stal voor een nieuwe met daarbij al rekening houdende dat daar in de toekomst panelen op zouden komen. “En toen kwam Triple Groen aan bod. En vond het eigenlijk wel mooi dat het op afbetaling kon. In 2017 heeft het ons al aardig wat opgeleverd en dat verwacht ik voor dit jaar eigenlijk ook wel weer. En ook technisch gezien is er nooit iets aan de hand geweest”. Daarnaast is Reint ook erg te spreken over de monteurs van ESN, een andere partner van Triple Groen, “ze komen deskundig over. Willen ook hard werken!”.