Feddema

Panelen werken mooi en ik zit er over te denken extra panelen te laten leggen! 

Het was in 1958 dat zijn ouders het huis kochten waar Robert nu met zijn gezin woont. Vader Feddema zette al snel na intrek van de woonhuis een stal op met 600 kippen. Dit duurde niet lang en deze werden uiteindelijk verkocht en maakten plaats voor varkens. Robert heeft na zijn studie nog een aantal jaren gewerkt als motorfietsmonteur maar in 1996 ging hij werken op het bedrijf van zijn vader. Met de bouw van een nieuwe stal in 2010 ging Robert weer terug naar de pluimvee, met toen 60.000 legkippen. “We hebben gelukkig geen last gehad van Fipronil, heb een mooi contract dus het gaat goed”, reageert Robert wanneer we het hebben over de pluimvee sector. Verspreid over de regio heeft de familie momenteel meerdere bedrijven, o.a. in Linde en De Krim.

wat ze afspreken komen zo ook na. Jongens kunnen flink doorwerken. Panelen werken mooi en ik zit er over te denken om extra panelen te laten leggen!


Robert Feddema

Vanuit de varkenstak leerde Robert al DGB kennen. De broer van Robert zat toendertijd in de studieclub van de VVN, en zo was het lijntje al snel gelegd met Energiecentrum Hardenberg. Nadat hij eerst al een aantal jaren energieklant was van DGB Energie, partner van Triple Groen, stapte hij ook over naar de zonnepanelen. “Ik was al wel een tijdje bezig met zonnepanelen, maar dan werd ik nooit uitgeloot of ik had het dak verkeerd staan. En toen kwam Triple Groen met een verhaal over het meewerken vanuit de provincie. Of ik hier niet aan mee wilde doen”. En dat kwam Robert mooi uit en in oktober 2017 werden de panelen gelegd.

“Nu de lange dagen er weer aankomen kun je al merken dat ze ’s morgens al beginnen te werken”. Hij is ook tevreden over het contact met de monteurs van ESN “wat ze afspreken komen zo ook na. Jongens kunnen flink doorwerken. Panelen werken mooi en ik zit er over te denken om extra panelen te laten leggen!”