Gasthoeve de Zonnebloem

Zonnepanelen via voorschot met een vrije aflossing, dat sprak mij helemaal aan!  

Klaas Kuiper is getrouwd met Herma en samen hebben ze twee dochters, Marlon en Tamar, beide werkzaam in de zorg en wekelijks één dag actief in het bedrijf van hun ouders. Klaas is opgegroeid op het adres waar nu Gasthoeve de Zonnebloem zit, een melkveebedrijf van vroeger omgetoverd naar een prachtige locatie aan de Zonnebloemweg in Lemele, een dagbesteding voor ouderen. “Herma had het in 2000 al op de korrel. Er was een pilot in Haaksbergen. Maar was ik er nog niet klaar voor. Ik dacht wat moet ik toch met ouderen” beargumenteerd Klaas de tijd die er tussen zat tussen twijfelen over doorgaan met het melkvee en het wat nu? Vervolgens liet de welbespraakte Klaas dit alles nog eens op zich inwerken, ging verschillende brances uitzoeken en zich hier in verdiepen, van recreatie tot viskwekerij, echt van alles. Maar telkens was het dat één van de twee hier zich niet in kon vinden. Tot aan 2007. “Toen werd het idee nog een keer weer opgerakeld. Een paar dagen meegelopen bij een soortgelijk bedrijf in Langeveen. Waar we nog intensief contact mee hebben. En ja dacht ik, zo kunnen wij ook de kost verdienen mooi en dankbaar werk!”  Het gedeelte jongvee is blijven bestaan, wat nu een mooi onderdeel is binnen de zorgboerderij.

Ik had links en rechts wat offertes opgevraagd, omdat we in de zorg zitten en de gemeentes graag ziet dat we duurzaam bezig zijn


Klaas Kuiper

“Ik had links en rechts wat offertes opgevraagd, omdat we in de zorg zitten en de gemeentes graag ziet dat we duurzaam bezig zijn” aldus Klaas wanneer we het over de eerste contacten met DGB hebben. “De offertes die ik binnenkreeg stonden mij niet aan, kreeg onvoldoende informatie. Op het internet kwam ik DGB tegen, een afspraak gemaakt met Raymond van Riele, die mij haarfijn uit de doeken deed: a. wat ik voor de panelen kwijt was b. wat er wel en niet moest gebeuren etc. en daar was ik zeer van onder de indruk! Ook kwam hij nog met de constructie van de zonnepanelen via voorschot met een vrije aflossing… dat sprak mij helemaal aan!”.

Vandaar de beslissing om met DGB in zee te gaan.