Ottink

“Vooral de CO2 reductie is belangrijk voor mij!”

Op 5 april 1957 zag Hennie Ottink het levenslicht in Beltrum, niet het adres waar hij momenteel zijn melkveebedrijf runt, maar een paar huizen verder. Het boerenleven is hem wél met de paplepel ingegoten maar voordat hij hiermee zijn kost ging verdienen was hij bouwvakker. In 1977 nam hij het bedrijf over van zijn oom en tante die geen kinderen hadden. “De vrijheid, je dag zelf indelen”, legt Hennie uit wanneer er gevraagd wordt naar het waarom van switchen. Hij woont sindsdien met zijn vrouw en later ook met zijn drie kinderen aan de Huurninkallee. Twee zonen gaan op den duur het bedrijf overnemen. Een mooie gedachte. Van een gemengd bedrijf met varkens en koeien ging hij na de overname, naar een melkveebedrijf. “Met varkens zit je de hele dag binnen en dat wil ik niet. Ik wil naar buiten”.

Vriendelijke jongens, alles werd duidelijk uitgelegd…


Hennie Ottink

Hennie was eerst energieklant. Via een accountmanager die bij hem aan de deur kwam maakte hij in 2011 de overstap van zijn vorige leverancier naar DGB Energie, partner van Triple Groen. Via de subsidie van de provincie kwam hij ook op onze zonnepanelen. Hij heeft er even op moeten wachten maar na Drenthe en Overijssel kwam er ook een regeling via de provincie Gelderland waar Beltrum onder valt. “En toen werd het heel netjes afgewerkt”. Hennie is ook enthousiast over de monteurs van ESN, “vriendelijke jongens, alles werd duidelijk uitgelegd… “.

Vooral tijdens mooie zonnige dagen loopt Hennie regelmatig naar de omvormers om te kijken wat de zonnepanelen voor hem doen, “kijk ook vooral naar de CO2 reductie. Het moet toch allemaal duurzaam, dus wel belangrijk voor mij. En daar moet het wel naartoe in de toekomst!”.