Oude Egbrink

Oude Egbrink (biologische varkenshouderij)

Financieren via voorschot is toch een hele mooie regeling!

Een prachtig uithangbord aan de kant van de weg met o.a. de tekst “Welkom bij familie Oude Egbrink” geeft de mensen meteen een warm gevoel bij aankomst aan de Luttersedijk in De Lutte. Niet alleen is de omgeving mooi maar ook de mensen die hier dit bedrijf met volle passie al jarenlang runnen. Jos en Ans Oude Egbrink. De hoofdpersonen afgebeeld op het uithangbord ontmoet ik in de keuken van het naastgelegen woonhuis

Financieren via voorschot is toch een hele mooie regeling!


Jos Egbrink

Tja het is natuurlijk ook wel de toekomst!


Jos Egbrink

 

Als energieklant verlengde Jos zijn energiecontract jaarlijks bij DGB Energie. “En toen kwam er die regeling. Asbest eraf. Zonnepanelen erop. En toen is het balletje gaan rollen voor ons” legt Jos uit. In 2016 werden de zonnepanelen geplaatst. Doordat Jos en Ans veranderden naar een biologisch bedrijf ging het verbruik omlaag en is er op basis daarvan een nieuwe berekening gemaakt. Ruim 70 zonnepanelen werden in juli 2016 geplaatst.

“Ik zit geregeld te kijken op het scherm van de omvormer hoeveel het die dag opgebracht heeft. We hebben het zo laten uitrekenen dat we nu ongeveer genoeg hebben laten plaatsen waardoor we niet meer opwekken dan dat we gebruiken. En tja… het is natuurlijk ook wel de toekomst! En het paste mooi in ons biologisch plaatje!”