STC B.V.

De naam stond al goed aangeschreven!

Kenmerkend gesitueerd tussen de windmolens, gevestigd op het daarmee groene bedrijventerrein Europark in Coevorden staat het bedrijf STC, wat staat voor Swanink Technology Coevorden. Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanpassen van grondverzetmachines. Het gaat dan met name om het aanpassen van graafmachines naar de wensen van de klant. “Het bedrijf bestaat oorspronkelijk uit 2004. Daarvoor heeft de toenmalige eigenaar ook wel andere bedrijven gehad, gerelateerd hieraan” aldus Anita Popken Resource Manager.

De zonnepanelen werden snel gelegd. De monteurs werkten hard door. Af en toe werd het werk even stil gelegd in verband met windhozen en dergelijke maar het verbaasde mij dat het zo snel ging


STC

Ook qua communicatie met DGB gaat het gewoon hartstikke goed!


STC
[rev_slider alias=”stcbv”][/rev_slider]

De eerste jaren stond het bedrijf aan de monierweg, ook in Coevorden, maar in 2008 verhuisde STC naar de vosmatenweg. “We zijn eigenlijk heel kleinschalig begonnen. We maakten bakken voor onder andere op de graafmachines. En uiteindelijk zijn we er naartoe gegaan dat we hele machines kunnen opbouwen”. Het bedrijf telt momenteel 42 medewerkers waarvan de meesten in de productie werken. “Het is een vrij uniek bedrijf om hetgeen wat wij kunnen. Veel kennis in huis en we kunnen daardoor écht meedenken met de klant”. Geen massaproductie maar er wordt gewerkt naar de wens van de klant. Het bedrijf heeft de ambitie om van het ombouwen nu ook over te gaan naar het bouwen van machines. “Van A tot Z gaan wij vanaf nu ook doen. Een hele mooie uitdaging. We hebben ook alles in huis om dat te kunnen!” Het ontwikkelen van een eigen machinelijn is een mooi streven dat STC graag wil aangaan.

Met de windmolens in de directe omgeving spreekt men van een groen bedrijventerrein dus voor ondernemers die daar gevestigd zijn belangrijk om groen te blijven denken. Duurzaam denken en laten zien dat hier over nagedacht word. En zo besloot de directeur van STC, Tristan Swanink, om zelf energie te gaan opwekken. “Eigenlijk kwamen we al vrij snel via internet op DGB uit. De naam stond al goed aangeschreven, het verhaal omtrent de subsidies sprak ons erg aan. En lekker dichtbij gevestigd, dus al met al ideaal!”. Met hulp van Triple Groen werd vervolgens de financiering rondgemaakt.

“De zonnepanelen werden snel gelegd. De monteurs werkten hard door. Af en toe werd het werk even stil gelegd in verband met windhozen en dergelijke maar het verbaasde mij dat het zo snel ging.” legt Anita enthousiast uit. Ook nu de panelen hun werk doen wordt er regelmatig aan het einde van de dag gekeken naar hetgeen er opgewekt is. “Ook qua communicatie met DGB gaat het gewoon hartstikke goed!”.