Geslaagde opening Zon Zoekt Boer Overijssel

Geslaagde opening Zon Zoekt Boer Overijssel

Zon Zoekt Boer volgens provincie Overijssel
‘de toekomst van zonnepanelen’

De opening van Zon Zoekt Boer Overijssel is ook te zien op RTV Oost op 27 november 2015 in het programma Overijssel Vandaag. Opening 26-11

Op donderdag 26 november jl. is Zon Zoekt Boer Overijssel samen met vertegenwoordigers van het Energiefonds Overijssel feestelijk geopend op het biologisch varkensbedrijf ’t Condé in Heino. Zon Zoekt Boer Overijssel is geopend met de oplevering van het zonnepanelensysteem van 1.148 zonnepanelen bij ’t Condé.

Raymond van Riele begon de opening met een toelichting over het project Zon Zoekt Boer. Met dit unieke concept heeft de ondernemer direct zonnepanelen op het dak zonder dat hij hiervoor een grote investering hoeft te doen. Het zonnepanelensysteem wordt vervolgens via het voorschot afgelost en na maximaal 10 jaar profiteert hij van eigen opgewekte energie.

Namens het Energiefonds Overijssel was onder andere gedeputeerde van de provincie Overijssel Erik Lievers aanwezig. Hij vertelde aan de aanwezigen dat projecten zoals Zon Zoekt Boer Overijssel de toekomst zijn voor het plaatsen van zonnepanelen.

Twitterbericht Zon Zoekt Boer OverijsselHet project Zon Zoekt Boer wordt mede mogelijk gemaakt door het Energiefonds Overijssel. Zij hebben als doel om in 2023 minimaal 20% nieuwe energie beschikbaar te hebben. Dit doet het Energiefonds Overijssel door financiële bijdrages te leveren aan projecten zoals Zon Zoekt Boer.

Ten slotte kwam Coen Bosch, ondernemer van ’t Condé, aan het woord en hij vertelde dat zonder Zon Zoekt Boer Overijssel hij minimaal de aankomende 5 jaar niet zou hebben overwogen om zonnepanelen te laten plaatsen. Zon Zoekt Boer Overijssel maakte het aantrekkelijk om toch zijn bedrijf te verduurzamen. Het project Zon Zoekt Boer en de (nu duurzame) biologische boerderij van fam. Bosch kregen een presentje als blijk van waardering voor de inzet naar een duurzame toekomst.

De ochtend werd afgesloten met een rondleiding over de biologische boerderij ’t Condé, waarbij het mooi is om te zien hoe de varkens hier vrij kunnen leven.

Bekijk TV Oost vandaag voor een impressie van de opening bij varkenshouderij ’t Condé en ga voor meer informatie over het project en de financiering naar Energiefonds Overijssel.

 

Foto zonnepanelen bovenaf 1  Foto zonnepanelen bovenaf 2

 

Leave a Comment (0) ↓