Archive for december, 2015

Subsidie asbestsanering verdubbeld bij aanschaf zonnepanelen

Subsidie asbestsanering verdubbeld bij aanschaf zonnepanelen

In 2024 moeten alle daken in Nederland asbest vrij zijn. Om dit te realiseren heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu een subsidieregeling ingevoerd. Deze subsidie bedraagt € 4,50 per m² verwijderd asbestdak met een maximum van € 25.000 per adres.

Verdubbeling subsidie asbestsanering door zonnepanelen

Provincies hebben ook een subsidieregeling voor het saneren van asbest op het dak. Een  voorwaarde aan deze subsidieregeling is dat de sanering gepaard moet gaan met het terugplaatsen van (minimaal 5kW-piek) zonnepanelen. Deze regeling liep aanvankelijk tot 1 september jl., maar is verlengt tot en met 31 oktober 2016. De subsidie bedraagt ook € 4,50 per vierkante meter asbest met een minimum van 250 m² tot maximaal € 15.000 euro.

Dit betekent dat u komend jaar twee keer subsidie kunt krijgen voor het saneren van asbest op daken. Daarmee komt de subsidie op € 9,00 per m² asbestdak.

De provincie Overijssel biedt naast deze stimuleringsregeling ook de mogelijkheid om tegen een lage rente een Energielening Onderneming aan te gaan. Een andere interessante financieringsvorm kan ‘zonnepanelen via voorschot’ zijn.
Meer informatie hierover vindt u op de website van de provincie Overijssel en Zon Zoekt Boer.

Voor meer informatie over het stapelen van deze subsidies vindt u in het volledige artikel van Boerderij.nl.

 

Bron:   www.boerderij.nl
             www.asbestvandhetdak.nl

 

 

Posted in: Nieuws

Leave a Comment (0) →

Sléchts 33 van de 1500 installateurs zijn voorzien van een keurmerk zonnepanelen!

Sléchts 33 van de 1500 installateurs zijn voorzien van een keurmerk zonnepanelen!

Er is veel aanbod op het gebied van installateurs van zonnepanelen. In tegenstelling tot omringende landen is het in Nederland namelijk toegestaan om zonder keurmerk of opleiding zonnepanelen te installeren. Er zijn 1000 – 1500* bedrijven in Nederland die zonnepanelen installeren. Hiervan zijn er slechts 33 voorzien van een keurmerk! Wij werken alleen samen met een Zonnekeur Installateur.

Er worden veel fouten gemaakt bij het installeren van zonnepanelen. Dit blijkt zondagavond uit het radioprogramma Reporter Radio van de KRO-NCRV. Zonnepanelen worden niet goed bevestigd en niet goed in de zon geplaatst. Hierdoor gaat veel rendement verloren. Ook werken monteurs niet altijd veilig en worden er verkeerde berekeningen gemaakt van het rendement. Het grootste probleem is dat de zonnepanelenmarkt nog een vrij jonge markt is. Het is afgelopen jaren sterk gegroeid waardoor veel installateurs, naast hun dagelijkse werkzaamheden, ook zonnepanelen zijn gaan installeren.

Keurmerk zonnepanelen

Om kwaliteit te waarborgen en zeker te zijn van een bekwame installateur kunt u kiezen voor een installateur met het keurmerk Zonnekeur. Het keurmerk Zonnekeur is het enige keurmerk voor installateurs van zonnepanelen en is ontwikkeld door Holland Solar en UNETO-VNI. Het verplicht installateurs om te voldoen aan kwaliteitseisen op het gebied van opleiding, bedrijfsvoering en leveringsvoorwaarden. De Zonnekeur installateur wordt daarnaast jaarlijks gecontroleerd op de geleverde kwaliteit van de installaties en bedrijfsvoering.

Kies daarom altijd voor een Zonnekeur Installateur!

Posted in: Nieuws

Leave a Comment (0) →

Geslaagde opening Zon Zoekt Boer Overijssel

Geslaagde opening Zon Zoekt Boer Overijssel

Zon Zoekt Boer volgens provincie Overijssel
‘de toekomst van zonnepanelen’

De opening van Zon Zoekt Boer Overijssel is ook te zien op RTV Oost op 27 november 2015 in het programma Overijssel Vandaag. Opening 26-11

Op donderdag 26 november jl. is Zon Zoekt Boer Overijssel samen met vertegenwoordigers van het Energiefonds Overijssel feestelijk geopend op het biologisch varkensbedrijf ’t Condé in Heino. Zon Zoekt Boer Overijssel is geopend met de oplevering van het zonnepanelensysteem van 1.148 zonnepanelen bij ’t Condé.

Raymond van Riele begon de opening met een toelichting over het project Zon Zoekt Boer. Met dit unieke concept heeft de ondernemer direct zonnepanelen op het dak zonder dat hij hiervoor een grote investering hoeft te doen. Het zonnepanelensysteem wordt vervolgens via het voorschot afgelost en na maximaal 10 jaar profiteert hij van eigen opgewekte energie.

Namens het Energiefonds Overijssel was onder andere gedeputeerde van de provincie Overijssel Erik Lievers aanwezig. Hij vertelde aan de aanwezigen dat projecten zoals Zon Zoekt Boer Overijssel de toekomst zijn voor het plaatsen van zonnepanelen.

Twitterbericht Zon Zoekt Boer OverijsselHet project Zon Zoekt Boer wordt mede mogelijk gemaakt door het Energiefonds Overijssel. Zij hebben als doel om in 2023 minimaal 20% nieuwe energie beschikbaar te hebben. Dit doet het Energiefonds Overijssel door financiële bijdrages te leveren aan projecten zoals Zon Zoekt Boer.

Ten slotte kwam Coen Bosch, ondernemer van ’t Condé, aan het woord en hij vertelde dat zonder Zon Zoekt Boer Overijssel hij minimaal de aankomende 5 jaar niet zou hebben overwogen om zonnepanelen te laten plaatsen. Zon Zoekt Boer Overijssel maakte het aantrekkelijk om toch zijn bedrijf te verduurzamen. Het project Zon Zoekt Boer en de (nu duurzame) biologische boerderij van fam. Bosch kregen een presentje als blijk van waardering voor de inzet naar een duurzame toekomst.

De ochtend werd afgesloten met een rondleiding over de biologische boerderij ’t Condé, waarbij het mooi is om te zien hoe de varkens hier vrij kunnen leven.

Bekijk TV Oost vandaag voor een impressie van de opening bij varkenshouderij ’t Condé en ga voor meer informatie over het project en de financiering naar Energiefonds Overijssel.

 

Foto zonnepanelen bovenaf 1  Foto zonnepanelen bovenaf 2

 

Posted in: Nieuws

Leave a Comment (0) →