Windenergie Drenthe naar 285,5 megawatt

Windenergie Drenthe naar 285,5 megawatt

Er komen geen megawindparken in Drenthe. De provincie heeft met het Rijk afgesproken voor 285,5 megawatt aan windmolens te plaatsen. Dit meldt de provincie Drenthe. Het zoekgebied voor windenergie in Drenthe wordt nu verdeeld in 2 regio’s. In het noordelijke deel, in de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn, heeft het Rijk de regie. Hier komt een vermogen van 150 megawatt aan windturbines.

Hollandse wind beeld

Megaparken

“Dat is nog steeds meer dan we in dit deel van de Veenkoloniën wilden, maar het positieve is dat de megaparken van 400 tot 600 MW hiermee van de baan zijn”, aldus gedeputeerde Rein Munniksma. In het zuidelijke deel, in de gemeenten Emmen en Coevorden, is de provincie de baas en komt een windpark van 135,5 megawatt. Hiervan is 100 megawatt al ingepland. Voor 1 januari 2015 moet duidelijk zijn hoe de overige 35,5 megawatt wordt geplaatst.

Er is altijd veel tegenstand geweest tegen windturbines in de Veenkoloniën. Vorig jaar werden 2.000 handtekeningen verzameld en gepresenteerd in Den Haag tegen de enorme geplande windparken van enkele honderden windmolens.

Leave a Comment (0) ↓